Marynowane polędwiczki wieprzowe z roszponką: przepis na pożywną potrawę na gorąco

2021-03-29
Moje Mieszkanie
Marynowane polędwiczki wieprzowe z roszponką - przepis na danie na Sylwestra
Autor: Shutterstock Marynowane polędwiczki wieprzowe z roszponką - przepis na smaczne i sycące danie na Sylwestra.
łatwy
30 min
4

Marynowane polędwiczki wieprzowe z roszponką to smaczne i sycące danie na gorąco - idealne na imprezy. Do polędwiczek wieprzowych dodajemy zielony makaron tagliatelle i sałatkę z roszponki. Palce lizać!

SKŁADNIKI

  • polędwiczka wieprzowa
  • olej słonecznikowy
  • zielony makaron tagliatelle
  • roszponka
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy z pestek winogron
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • turecka przyprawa do mięs
  • marynata korzenna w proszku
  • woda

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Dobę wcześniej zamarynuj polędwiczki wieprzowe w zalewie z octu balsamicznego, oliwy z pestek winogron, tureckiej przyprawy do mięs, marynaty korzennej w proszku (bez soli) i gorącej wody.
  • Plastry mięsa centymetrowej grubości ułóż w płaskim naczyniu i zalej marynatą tak, by były nią przykryte.
  • Następnego dnia obrumień krótko polędwiczki na silnym ogniu z odrobiną oleju słonecznikowego, nie dopuszczając, by się zagotowały w swoim sosie i dorzuć pokrojoną w piórka cebulę.
  • Mięso wyłóż na półmisek. Podawaj z zielonym makaronem tagliatelle i roszponką doprawioną octem balsamicznym i oliwą z orzechów włoskich.
Moje Mieszkanie