Cebula faszerowana kaszanką - dobry przepis na grilla
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Przepis na jeszcze smaczniejszą kaszankę z grilla! Oto cebula faszerowana kaszanką. Doskonała przekąska podczas biesiad, na których serwuje się piwo. Grillowana cebula nadziewana kaszanką jest prawdziwym rarytasem, wróżymy więc, że szybko rozejdzie się wśród gości. Oto jak ją przyrządzić!
SKŁADNIKI
- 6 cebul
- 40 dag kaszanki
- pół łyżeczki majeranku
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebule obrać, ściąć wierzchy i wydrążyć, pozostawiając dwie warstwy miąższu. Wyjęty miąższ posiekać.
- Kaszankę wyjąć z osłonek i pokroić w plastry.
- Ogórki pokroić w kostkę.
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekaną cebulę.
- Dodać kaszankę i smażyć przez dwie minuty.
- Przyprawić solą, pieprzem, łyżeczką koperku i majerankiem.
- Wydrążone cebule napełnić kaszanką i ułożyć na aluminiowej tacce.
- Grillować lub zapiekać około 20 minut.
- Posypać posiekanym ogórkiem i resztą koperku.