Razowe muffinki z jagodami - sprawdzony przepis
      2021-07-21
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Razowe muffinki są o wiele zdrowsze niż te, wykonane ze zwykłej mąki. Doskonale smakują z jagodami, które nadają ciastu owocowego smaku. Podajemy sprawdzony przepis na razowe muffinki z jagodami.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka mąki żytniej razowej
- 1 szklanka mąki pszennej razowej
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 150 ml oleju
- 150 ml mleka
- laska wanilii
- cynamon
- jagody
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W jednej misce połącz suche składniki: mąkę żytnią, pszenną, cukier, cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
- W drugiej misce połącz ze sobą składniki mokre: jajka, olej, mleko, miąższ wydrążony z laski wanilii i jagody.
- Następnie połącz ze sobą wszystkie składniki za pomocą drewnianej szpatułki.
- Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Muffinki i babeczki (cupcake) – co warto wiedzieć o tych najłatwiejszych ciastkach?
    
    
    
    
 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        