Muffinki z Mlekołakami: przepis na idealne drugie śniadanie
Jakie powinno być drugie śniadanie ucznia? Na pewno zróżnicowane. Najlepiej, aby w jego składzie znalazły się wartościowe białka, tłuszcze, węglowodany niezbędne do prawidłowej pracy mózgu oraz witaminy i mikroelementy. Te wymagania spełnią muffinki z Mlekołakami. Łącząc czekoladowe muszelki z bakaliami i miodem możemy stworzyć śniadanie i przekąskę do szkoły na kilka dni, dzięki temu zaoszczędzimy sporo czasu.
SKŁADNIKI
- ½ szklanki Mlekołaków Choco Kulki firmy Lubella
- 2 banany
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 8 łyżek oleju
- ½ szklanki cukru brązowego
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Przygotować dwie miski.
W jednej misce zmieszać wszystkie suche składniki: cukier, mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wlać wszystkie mokre składniki i połączyć.
Powstałą masę z drugiej miski dodać do suchych składników. Pokroić banana i dodać do ciasta.Wymieszać
Gotową masę przełożyć do papilotek na około ¾ ich wysokości.
Piec w nagrzanym piekarniku około 25-30 minut. Na sam koniec po wyjęciu, przystroić kulkami Mlekołaki Choco.