Wielkanocna pascha z bakaliami

mat. pras. Wieluń
Wielkanocna pascha z bakaliami
Autor: mat. pras. Wieluń Wielkanocna pascha z bakaliami
łatwy
20 min
4

Przepis na paschę wielkanocną z bakaliami. Delikatna, puszysta pascha z twarożku to jedna z tych wielkanocnych słodkości, na które czekamy cały rok, by spałaszować ją ze smakiem. Warto zatem przyrządzić ją wyjątkowo. Sprawdź, jak zrobić wyśmienitą paschę wielkanocną z rodzynkami, skórką kandyzowaną i żurawiną.

SKŁADNIKI

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 100 g masła
  • 100 g drobnego cukru
  • Łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
  • 2 łyżki płatków migdałowych do dekoracji
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonej żurawiny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek i bakalie (wcześniej można je namoczyć).

    Wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek lub jednej większej (ale ładniej prezentują się małe paschy).

    Wstawić paschy na kilka godzin do lodówki. Podawać udekorowane płatkami migdałów.

mat. pras. Wieluń