Łatwe ciasto z brzoskwiniami z puszki
2021-03-29

łatwy
35 min
4
Łatwe ciasto z brzoskwiniami z puszki przygotujesz bardzo szybko, szczególnie gdy wykorzystasz do tego mikser. Umili ci popołudniową kawę i herbatę, zasmakuje rodzinie.
Opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 250 g miękkiego masła
- 200 g cukru
- 5 jajek
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- brzoskwinie z puszki - ok 500 g
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
- Ucierając dodawać po jednym jajku.
- Na końcu wsypywać po trochu mąkę zmieszaną z proszkiem.
- Ciasto przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, nałożyć owoce i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok. 35-45 minut.
- Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.