Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza

2021-03-29
Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza
Autor: Archiwum
łatwy
0 min
4

Szukasz pomysłu na kolację przy świecach? Potrzebujesz inspiracji, by przygotować smaczne i eleganckie przekąski? Chcesz stworzyć lekkie, wyszukane danie w kilka minut? Wypróbuj przepis na wykwintną marynatę z owocami morza i czarnymi oliwkami.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Przygotuj krewetki bez pancerzyków (jeśli są mrożone, należy je wcześniej rozmrozić), odcedź małże, upiecz paprykę.
  • Następnie wszystkie te składniki włóż do miseczki i dodaj hiszpańskie czarne oliwki.
  • Całość skrop sokiem z limonki oraz hiszpańską oliwą z oliwek.
  • Marynatę można udekorować liśćmi rukoli.