Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza

Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza

Autor Zdjęcia: Archiwum

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Szukasz pomysłu na kolację przy świecach? Potrzebujesz inspiracji, by przygotować smaczne i eleganckie przekąski? Chcesz stworzyć lekkie, wyszukane danie w kilka minut? Wypróbuj przepis na wykwintną marynatę z owocami morza i czarnymi oliwkami.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Przygotuj krewetki bez pancerzyków (jeśli są mrożone, należy je wcześniej rozmrozić), odcedź małże, upiecz paprykę.

  • Następnie wszystkie te składniki włóż do miseczki i dodaj hiszpańskie czarne oliwki.

  • Całość skrop sokiem z limonki oraz hiszpańską oliwą z oliwek.

  • Marynatę można udekorować liśćmi rukoli.

Ocena: 5