Gniazdka ziemniaczane z jajkami przepiórczymi - obłędny przepis Beszamel.pl
Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza

Autor Zdjęcia: Archiwum
Ocena: 0,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 0 MINUT
Porcja dla: 0 OSÓB
Szukasz pomysłu na kolację przy świecach? Potrzebujesz inspiracji, by przygotować smaczne i eleganckie przekąski? Chcesz stworzyć lekkie, wyszukane danie w kilka minut? Wypróbuj przepis na wykwintną marynatę z owocami morza i czarnymi oliwkami.
Składniki
150 g hiszpańskich czarnych oliwek
10 małych małży ze słoika
10 różowych krewetek
50 g czerwonej papryki
sok z limonki
hiszpańska oliwa z oliwek
Przygotowanie krok po kroku:
Przygotuj krewetki bez pancerzyków (jeśli są mrożone, należy je wcześniej rozmrozić), odcedź małże, upiecz paprykę.
Następnie wszystkie te składniki włóż do miseczki i dodaj hiszpańskie czarne oliwki.
Całość skrop sokiem z limonki oraz hiszpańską oliwą z oliwek.
Marynatę można udekorować liśćmi rukoli.