Marynata z hiszpańskimi oliwkami i owocami morza
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Szukasz pomysłu na kolację przy świecach? Potrzebujesz inspiracji, by przygotować smaczne i eleganckie przekąski? Chcesz stworzyć lekkie, wyszukane danie w kilka minut? Wypróbuj przepis na wykwintną marynatę z owocami morza i czarnymi oliwkami.
SKŁADNIKI
- 150 g hiszpańskich czarnych oliwek
- 10 małych małży ze słoika
- 10 różowych krewetek
- 50 g czerwonej papryki
- sok z limonki
- hiszpańska oliwa z oliwek
- kilka listków rukoli lub bazylii do ozdoby
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Przygotuj krewetki bez pancerzyków (jeśli są mrożone, należy je wcześniej rozmrozić), odcedź małże, upiecz paprykę.
- Następnie wszystkie te składniki włóż do miseczki i dodaj hiszpańskie czarne oliwki.
- Całość skrop sokiem z limonki oraz hiszpańską oliwą z oliwek.
- Marynatę można udekorować liśćmi rukoli.