Indycze wątróbki w boczku z grilla
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Wątróbki indycze zawinięte w plastry boczku i grillowane to bardzo smaczne i oryginalne danie na grillową biesiadę. Pasuje także na przyjęcie. Jak zrobić na grillu wątróbki drobiowe w boczku?
SKŁADNIKI
- 12 wątróbek indyczych,
- 12 plastrów wędzonego boczku,
- kolorowy pieprz,
- 100 ml brandy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Umyte i obrane wątróbki zalej brandy i wstaw na noc do lodówki.
- Wyjęte z marynaty wątróbki osusz, obficie oprósz kolorowym świeżo zmielonym pieprzem.
- Następnie wątróbki owiń w plaster boczku.
- Każdą z osobna zawiń w folię aluminiową i piecz przez 5 minut na grillu. Po tym czasie odwiń z folii i dopiecz do uzyskania złotej barwy.
- Podawaj z ziemniakami pieczonymi na grillu - ziemniaki dokładnie umyj, gotuj w mundurkach przez 10 minut w wodzie, następnie pokrój na ćwiartki i piecz na grillu.