Faszerowane muszle makaronowe: przepis na przystawkę

Faszerowane muszle makaronowe: przepis na przystawkę

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Makaron Conchiglioni idealnie nadaje się do nadziewania

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Makaron Conchiglioni został stworzony by go faszerować. Makaronowe muszle można nadziewać czym się tylko chce. Nasza propozycja to: kalafior, ryż, marynowane pieczarki, czosnek i koperek. Eksperymentujcie ze smakami, mieszajcie i próbujcie!

Składniki

  • 16-20 dużych muszli makaronowych(conchiglioni)

  •  

  • Farsz:

  • 1 mały kalafior

  • 3 marynowane pieczarki

  • 3 łyżki ugotowanego ryżu

  • 5 ząbków czosnku

  • 1 koperek

  • 3 łyżki naturalnego jogurtu

  • 6-8 łyżek oleju do ugotowania muszli

  • sól, pieprz, zioła

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie (gotować około 5 minut) z dodatkiem oleju.

  • Następnie ugotuj małego kalafiora w osolonej wodzie, osobno ugotuj ryż.

  • Pokrój ostudzonego kalafiora, marynowane pieczarki, posiekaj koperek i czosnek. Dodaj przyprawy i wlej jogurt - wszystko delikatnie wymieszaj.

  • Każdą muszlę nadziewaj farszem, posyp ziołami. Podawaj na zimno.

  •  

Ocena: 0