Faszerowane muszle makaronowe: przepis na przystawkę
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Makaron Conchiglioni został stworzony by go faszerować. Makaronowe muszle można nadziewać czym się tylko chce. Nasza propozycja to: kalafior, ryż, marynowane pieczarki, czosnek i koperek. Eksperymentujcie ze smakami, mieszajcie i próbujcie!
SKŁADNIKI
- 16-20 dużych muszli makaronowych(conchiglioni)
- Farsz:
- 1 mały kalafior
- 3 marynowane pieczarki
- 3 łyżki ugotowanego ryżu
- 5 ząbków czosnku
- 1 koperek
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- 6-8 łyżek oleju do ugotowania muszli
- sól, pieprz, zioła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie (gotować około 5 minut) z dodatkiem oleju.
- Następnie ugotuj małego kalafiora w osolonej wodzie, osobno ugotuj ryż.
- Pokrój ostudzonego kalafiora, marynowane pieczarki, posiekaj koperek i czosnek. Dodaj przyprawy i wlej jogurt - wszystko delikatnie wymieszaj.
- Każdą muszlę nadziewaj farszem, posyp ziołami. Podawaj na zimno.