Faszerowane muszle makaronowe: przepis na przystawkę

2021-03-29
Conchiglioni
Autor: Shutterstock Makaron Conchiglioni idealnie nadaje się do nadziewania
łatwy
30 min
4

Makaron Conchiglioni został stworzony by go faszerować. Makaronowe muszle można nadziewać czym się tylko chce. Nasza propozycja to: kalafior, ryż, marynowane pieczarki, czosnek i koperek. Eksperymentujcie ze smakami, mieszajcie i próbujcie!

SKŁADNIKI

  • 16-20 dużych muszli makaronowych(conchiglioni)
  •  
  • Farsz:
  • 1 mały kalafior
  • 3 marynowane pieczarki
  • 3 łyżki ugotowanego ryżu
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 koperek
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • 6-8 łyżek oleju do ugotowania muszli
  • sól, pieprz, zioła

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie (gotować około 5 minut) z dodatkiem oleju.
  • Następnie ugotuj małego kalafiora w osolonej wodzie, osobno ugotuj ryż.
  • Pokrój ostudzonego kalafiora, marynowane pieczarki, posiekaj koperek i czosnek. Dodaj przyprawy i wlej jogurt - wszystko delikatnie wymieszaj.
  • Każdą muszlę nadziewaj farszem, posyp ziołami. Podawaj na zimno.
  •