TYLKO KISZONKI: o kiszeniu, fermentowaniu i soleniu żywności [KSIĄŻKA]

2018-02-09 14:53

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki książce Fern Green z Zielonej serii TYLKO KISZONKI dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. 

TYLKO KISZONKI: książka o kiszeniu, fermentowaniu i soleniu żywności
Autor: materiały prasowe Buchmann TYLKO KISZONKI to świetna książka dla tych, co chcą jeść zdrowo.

Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów. Przekonuje nas o tym Fern Green w swojej przepięknie zilustrowanej książce TYLKO KISZONKI. 

Fern Green – stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni we własnym hotelu butikowym. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.

TYLKO KISZONKI, Fern Green

PREMIERA 15.02.2018

Format 142x202 mm

Oprawa miękka ze skrzydełkami

Ilość stron 160

Cena 29,99

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE