Chcesz wydać uroczystą kolację dla całej rodziny albo obiad dla grona przyjaciół? Choć masz moc przepisów, to jedne są dla dwóch, inne dla 4 osób a u ciebie będzie siedmioro gości... Jak korzystając z wybranych receptur przygotować dla nich posiłek, na dodatek składający się z trzech dań? Wizja spędzenia dwóch dni w kuchni i strach przed tym, że zabraknie jedzenia potrafią spędzić sen z powiek.
Zamiast się martwić, lepiej sięgnąć po książkę „Pysznie dla rodziny i przyjaciół”. Znajdują się propozycje menu na trzydaniowe obiady i kolacje, zarówno te odświętne, jak i mniej wykwintne - ponad sto przepisów w wersji dla co najmniej sześciu osób. To dwadzieścia osiem gotowych zestawów dań składających się z przystawki, dania głównego i deseru. Dania są dobrane tak, by świetnie do siebie pasowały i co najważniejsze, by łatwo było je przygotować dla większej liczby osób.
Joanna Drzazga, autorka przepisów przekonuje, że warto powrócić do domowych przyjęć w gronie rodziny i przyjaciół. Z wielu powodów: bo w domu wszyscy czują się swobodniej, jest to zawsze znacznie tańsze, bo samemu dba się o jakość produktów i zdrowie. Również łatwiej jest zorganizować czas dzieciom. W końcu jest to prawdziwe dzielenie się i obdarowywanie innych, bo udany obiad daje gotującym wielką satysfakcję i przyjemność… I najważniejsze: bo to nie jest wcale trudne, a z tą książką łatwo sobie poradzić z przyjęciem nawet dla kilkunastu osób.
Autorką zdjęć ilustrujących przepisy jest Gosia Wieruszewska. Smakowite zdjęcia zachęcają z każdej strony książki do wypróbowania przepisów. „Pysznie dla rodziny i przyjaciół” to nie tylko książka kucharska - znajdziecie w niej mnóstwo porad ułatwiających pracę w kuchni i usprawniających kuchenną logistykę. Piękna szata graficzna książki także wabi oczy.