Pieczenie ciast z Kohersen Mycook jest proste!
Pieczenie ciast z robotem Kohersen Mycook jest bajecznie proste. Z robotem Kohersen przygotujesz kruche ciasto, ciasto drożdżowe, ciasto na pizzę, pieczywo, biszkopty, naleśniki. Jak to możliwe? Wielofunkcyjny robot Kohersen Mycook waży, miesza, ubija, sieka, a nawet podgrzewa, zastępując kilka innych urządzeń kuchennych. Polecamy przepisy: Wielkanocna baba drożdżowa: przepis Kohersen Mycook oraz Sernik z mango i białą czekoladą: przepis Kohersen Mycook
Spis treści
- Ważenie
- Siekanie
- Podgrzewanie
- Miksowanie
- Mielenie, proszkowanie, ścieranie
- Oszczędzanie czasu
- Cała kuchnia w jednym urządzeniu
Ważenie
Pieczenie ciast to proces chemiczny, a w jakim każdym procesie chemicznym, niezwykle ważny jest odpowiedni stosunek składników. Kohersen Mycook ma wbudowaną wagę, co bardzo ułatwia odważanie i dodawanie składników ciasta. Wbudowana waga umożliwia zważenie każdego produkt, który dokłada się do naczynia, nawet jeśli już coś się w nim znajduje.
Siekanie
Idealne kruche ciasto to już nie problem. Noże robota Kohersen Mycook pokroją zimne masło razem z mąką szybko i sprawnie. Do uzyskanych okruchów wystarczy tylko dodać jajka i śmietanę, kilka obrotów noży i doskonałe ciasto kruche gotowe. Teraz wystarczy go schłodzić, dowolnie uformować i upiec. Noże robota Kohersen Mycook mają niezwykłą właściwość - ostrzą się same.
Podgrzewanie
Na jakość ciasta drożdżowego wpływ ma temperatura wzrastania drożdży. Te żywe organizmy potrzebują ciepła. W robocie Kohersen z łatwością przygotujecie zaczyn do ciasta drożdżowego, zarobicie ciasto i podwoicie jego objętość. Ponieważ misa robocza jest podgrzewana, a temperaturę można ustawić z duża precyzją.
Miksowanie
Przygotowanie masy serowej, czy kremu jest jeszcze łatwiejsze dzięki robotowi Kohersen. Wystarczy użyć motylka do zmiksowania produktów. Ustawić odpowiednią prędkość i czas by uzyskać oczekiwaną konsystencję produktu, jego idealne napowietrzenie. Motylek, to akcesorium, które sprawia, że ubijanie jaj czy śmietany na sztywno jest łatwe i przyjemne. Dzięki pokrywce robota Kohersen Twoja kuchnia zawsze pozostanie czysta.
Mielenie, proszkowanie, ścieranie
Kohersen z łatwością zamienia cukier w puder, suchą bułkę w tartą. Dzięki trybowi TURBO poradzi sobie nawet z bardzo twardymi produktami, takimi jak orzechy, które zmieli w 10 sekund. Jedyne co musimy zrobić, to ustawić czas i prędkość by nadać każdemu produktowi potrzebną konsystencją.
Oszczędzanie czasu
Kohersen to urządzenie, które stworzono z myślą, by oszczędzić Twój czas spędzony w kuchni. Robot pracuje sam, więc możesz zająć się innymi czynnościami. Ponadto ustawienie odpowiedniej temperatury i użycie motylka sprawi, że potrawa nie przywrze do ścianek naczynia miksującego.
Cała kuchnia w jednym urządzeniu
Kohersen Mycook zastępuje kilkanaście urządzeń kuchennych, oszczędzając miejsce w kuchni. Oprócz mieszania, ubijania, siekania i wyrabiania, także podgrzewa i podsmaża, gotuje na parze, mieli, a nawet kruszy lód. Ostre, samoostrzące się noże obracają się na 10 prędkościach, dostosowując pracę do wymogów przepisu.
Dzięki technologii indukcji gotowanie w robocie Kohersen jest bardziej efektywne i szybsze. Specjalna budowa naczynia głównego sprawia, że dania nie przypalają się, mają idealną konsystencję, aromat i smak. Dzięki innowacyjnemu systemowi grzewczemu można ustawić i regulować temperaturę, która osiąga nawet 120 stopni. Od podgrzewania ciasta drożdżowego, przez topienie czekolady po funkcję sauté, która polega na lekkim smażeniu niezbędnych podczas przygotowywania sosów i zup.
Gotowanie na parze to jeden z najbardziej zdrowych sposobów na przygotowanie posiłku. Kohersen sprawi, że zdrowie na dobre zagości w Twojej kuchni, ponieważ ułatwi Ci przygotowanie warzyw, owoców morza czy ryb. Dodaj do wody ziół i przypraw, by Twoje potrawy stały się jeszcze bardziej aromatyczne.