Nowy słoneczny wizerunek win El Sol
Słoneczne dni El Sol spędza z przyjaciółmi i w plenerze. Zachęca do południowego stylu życia: zamiast gotować wymyślne potrawy, wybierz proste i pyszne tapasy. Zyskujesz czas na kieliszek dobrego wina.
Wina El Sol - jedna z pięciu najważniejszych i najbardziej rozpoznawalnych marek na rynku win w Polsce - zmieniają smak i wizerunek. Nowe etykiety i łagodniejszy charakter zyskały wszystkie warianty El Sol, czyli pięć win spokojnych z najbardziej słonecznych krajów świata: Hiszpanii (wina czerwone, białe i różowe), Chile (wino czerwone) i Australii (wino białe).
- Oczywiście wciąż zachowujemy nasz południowy temperament. Obecne w nazwie marki słońce symbolizuje radość, energię, ciepło i smak tak charakterystyczne dla miejsc, z których pochodzą wina El Sol - podkreśla Zuzanna Amarante, Senior Brand Manager marki El Sol. - Dlatego postanowiliśmy jeszcze mocniej zaakcentować symbolikę słońca na etykietach win, a w ich smaku, zgodnie z preferencjami konsumentów, podkreślić łagodność. To właśnie naturalna słodycz, owocowość i delikatność wyróżnia wina z najbardziej słonecznych, winiarskich krajów świata.
Zmiana wizerunku marki El Sol jest też okazją do przypomnienia o jej społecznym i towarzyskim charakterze. O to zadbała Tosia Kolo, współautorka popularnego bloga kulinarnego „Burczy mi w brzuchu” i książki kucharskiej z przepisami na śniadania na cały rok. Na blogu już od blisko 10 lat pokazuje, jak jeść zdrowo, pysznie i sezonowo. Uwielbia niebanalne smaki. Zainspirowana winami El Sol opracowała przepisy na pięć różnych tapasów - po jednym dla każdego z wariantów El Sol.
- Kieliszek wina El Sol w słonecznym towarzystwie daje nadzieję na udany cały wieczór, ale to jeszcze obietnica bez pokrycia. Uwielbiam historię powstania kultury tapas. Hiszpańscy mężczyźni siedzący w barach chronili się sami przed muchami i innymi insektami przykrywając kieliszki talerzykami. Szkoda by talerzyk leżał pusty, więc warto położyć na nim smaczne przekąski na zapas, właśnie tak powstało tapas! Nazwa pochodzi od hiszpańskiego słowa "tapar", czyli przykrywać, a wspaniałe wino i przekąski od tego czasu to nierozłączna para – mówi Tosia Kolo.
Tapasy to również świetny pomysł na piknik, garden party czy spontaniczną domówkę - koło ratunkowe, gdy niezapowiedziani goście właśnie dzwonią do drzwi. Tapasów nie je się samemu! W Hiszpanii grupa znajomych chodzących od baru do baru w poszukiwaniu nowych smaków to prawdziwy towarzyski rytuał. Popularnymi składnikami tapasów są oliwki, szynka, owoce morza, mini tortille, chorizo (kiełbasa paprykowa), patatas bravas (smażone kawałki ziemniaków).
Polecamy przepisy na tapasy z hiszpańskich oliwek
Dziś tapasy przede wszystkim skłaniają do wędrówek po hiszpańskich barach w poszukiwaniu nowych smaków. Podczas jednego wieczoru można zmieniać restauracje wiele razy. Ważne, że przy tapas nie mówi się o złych i denerwujących rzeczach. Liczy się wino, jedzenie, radość dzielenia wspólnych chwil. To również przesłanie win El Sol.
Polecamy przepis na: Ziemniaczaną tortille z chorizo na ciepło lub zimno
Marka El Sol, która łączy południowy temperament, łagodny smak, a także słońce, wino i spotkania w gronie przyjaciół została wprowadzona na rynek w 2007 roku. W ofercie AMBRA S.A. jest od 2009 r.
Cena rekomendowana produktu: 19,99 zł/0,75 l