Bulion drobiowy i bulion warzywny bez chemii - nowości Krakusa

2016-09-01 13:36

Bulion to podstawa wielu zup, wzbogaca też smak sosów czy mies duszonych. Jednak przygotowanie go domowym sposobem to zajęcie praco- i czasochłonne. Dlatego często, by przyspieszyć gotowanie, sięgamy po gotowe buliony. Nie zawsze są one pozbawione konserwantów i innych niepożądanych dodatków. Krakus oferuje nowość-  koncentraty bulionu bez konserwantów i glutaminianu sodu.

Bulion drobiowy i bulion warzywny bez chemii - nowości Krakusa
Autor: materiały prasowe Krakus Koncentraty bulionów - warzywnego i drobiowego - firmy Krakus

Nowe buliony Krakusa przygotowane w oparciu o tradycyjne receptury

Chociaż wpływ wywaru - mięsnego czy warzywnego - na potrawę jest nieoceniony, to trudno uniknąć wyzwania, przed jakim staje każdy gotujący bulion – dobry wywar potrzebuje czasu. Nie bez znaczenia jest również sprawdzona receptura i odpowiedni, tradycyjny sposób przygotowania. Tylko wtedy bulion smakuje doskonale oraz ma wiele wyjątkowych właściwości, docenianych od pokoleń. Niestety często z braku czasu korzystamy z szybkich alternatyw, niekoniecznie pozbawionych  chemicznych dodatków.

Krakus, polska firma z dużymi tradycjami (kto nie zna ich koncentratów barszczu czy żurku oraz znanych na całym świecie przetworów?) wprowadza na rynek koncentraty bulionów – drobiowego i warzywnego.

Oba produkty pozbawione są konserwantów, glutaminianu sodu, zagęstników i innych sztucznych dodatków. Powstałe na bazie tradycyjnych receptur  mają czysty skład oraz unikalny smak i aromat bulionów – drobiowego i warzywnego.

Wystarczy wlać wybrany koncentrat bulionu do wody, a następnie dodać ulubione składniki, zagotować i zupa gotowa. Buliony Krakus to również doskonała baza do sosów mięsnych i warzywnych oraz do takich potraw jak risotto, ryż, kasze czy makarony

Sugerowana cena na sklepowych półkach to 4,25 zł