Monika Brodka wygląda jak szprotka dzięki japońskiej diecie długowieczności

2019-07-29 12:32

Monika Brodka to utalentowana wokalistka i jak się okazuje równie utalentowana kucharka. Na swoim koncie na Instagramie często chwali się ugotowanymi przez siebie daniami. Choć nie je mięsa i nabiału, świetnie wygląda i tryska energią, co można podziwiać na jej koncertach.  Swój dziewczęcy wygląd zawdzięcza japońskiej diecie długowieczności, którą stosuje na co dzień. 

Monika Brodka wygląda jak szprotka dzięki japońskiej diecie długowieczności
Autor: WBF

Japończycy zawdzięczają swoją dobrą kondycję i długowieczność diecie opartej na warzywach, produktach zbożowych, rybach i owocach morza z niewielkim dodatkiem mięsa zwierząt hodowlanych oraz nieodzownej zielonej herbacie. Ta ostatnia dostarcza organizmowi wiele przeciwutleniaczy, które redukują stres oksydacyjny, zapobiegając procesom nowotworowym i degeneracyjnym. 

Zobacz: Kuchnia japońska - charakterystyka i przysmaki

Monika Brodka na swoim instagramowym koncie specjalnie dedykowanym kulinarnym eksperymentom wokalistki często chwali się swoimi daniami. Mąci i miesza między kuchnią azjatycką a sztuką kulinarną Włoch, którą też bardzo lubi. Ale jak sama wyznaje w kuchni japońskiej zakochała się od pierwszego pobytu w Japonii i zaczęła odtwarzać japońskie potrawy z tęsknoty za ulubionymi przysmakami. 

Wokalistka pisze: „Dziś na lunch Zaru Soba czyli prawdziwy japoński klasyk. Makaron gryczany podawany na zimno z sosem w którym go zanurzamy, a potem smacznie siorbiemy. Sos na bazie dashi, sosu sojowego do tego wasabi, biała rzodkiew i utarty sezam. Lekki i uzależniająco pyszny. #oishi #moniamonci #zarusoba” 

Zobacz przepis: Poke bowl z makaronem soba i tofu

I jak pisze sama Monika Brodka, po prostu wyczarowuje swoje dania. Przyznajmy, że na bardzo wysokim poziomie: „Własnie wyczarowałam to danie!!! /.../ Wyszło wspaniale. Sable fish (Czarny Dorsz) z jajecznym ramenem w bulionie miso z cynamonem, pieczonym fenkułem i chupiącym wakame. Duma!!! #moniamonci #w #losangeles #foodporn #ilovecook”

Wypróbuj także: Dorsz pieczony z pietruszką i cytryną - łatwy przepis

Kuchnia Moniki Brodki jest ekscytująca i pełna smaku, choć wokalistka nie je mięsa i unika nabiału. Warzywne dania w jej wykonaniu nie tylko doskonale smakują, ale świetnie wyglądają, co nie jest bez znaczenia. 

Polecamy: Jak zrobić kimchi? Przepis na kapustę po koreańsku

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE