Monika Brodka gotuje zupę pho z warzywnych obierek! Ty wypróbuj klasyczny przepis!
Monika Brodka, osobowość sceny muzycznej, z równym talentem, co śpiewa, gotuje dania kuchni azjatyckiej. Na swoim dedykowanym kulinariom koncie Instagrama, @moniamonci, zaprezentowała ostatnio wegańską zupę pho z warzywnych obierek! Nim osiągnięcie mistrzostwo Brodki, wypróbujcie przepis na tradycyjne pho - wietnamski rosół z mięsną wkładką.
Wietnamska zupa pho to esencjonalny rosół przyprawiony imbirem, anyżem, cynamonem, chili i pieprzem. Zazwyczaj podaje się go z kluskami, warzywami i oddzielnie ugotowanym mięsem lub w wersji wegańskiej ze smażonym tofu.
Ta pożywna zupa jest prawdziwym daniem na pocieszenie. Rozgrzewa ciało i duszę. Syci na długo. Jest pyszna i nieskomplikowana w przygotowaniu.
Podstawą jest bulion warzywny, drobiowy lub wołowy.
Tajemnica idealnego rosołu - tradycyjny przepis krok po kroku
Zupa pho jest w smaku świeża dzięki dodatkowi świeżego szczypioru i naci kolendry.
Wietnamska zupa pho ga, czyli rosół z kurczakiem
Bardzo smaczna jest również wersja z wołowiną
Wietnamska zupa pho bo, czyli rosół z wołowiną