Beszamel poleca: „Kuchnia indyjska. Wege”. Kolorowe i aromatyczne dania prosto z Indii
Jakie są tradycyjne indyjskie potrawy? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w najnowszej książce kucharskiej „Kuchnia indyjska. Wege” Tapindera Sharmy. To nowość na wydawniczym rynku, która od dziś dostępna jest w księgarniach. W książce znalazły się przepisy oraz porcja wiedzy o pysznej i aromatycznej kuchni indyjskiej.
„Kuchnia indyjska. Wege” to zbiór przepisów wegetariańskich pochodzących z kuchni dalekich Indii wzbogacony wskazówkami i ciekawostkami, które pozwolą poszerzyć wiedzę o kulinarnej kulturze Indii. Każdy przepis zawiera nie tylko listę potrzebnych składników i opis czynności. Recepturom towarzyszą interesujące historie związane z daną potrawą. Dzięki książce „Kuchnia indyjska. Wege” można łatwo wyczarować cudowny klimat Indii bez konieczności dalekiej podróży.
Co się jada w Indiach? W książce kulinarnej Tapindera Sharmy znalazły się sprawdzone przepisy na zupy, przekąski, dania główne, pieczywo, dania z ryżem, raity, sałatki, chutneye, a także słodkości i napoje. Dzięki sprawdzonym indyjskim przepisom przedstawionym w tej książce bez problemu przyrządzicie tradycyjne dania jak zupa z soczewicy, wegetariańskie samosy, matar paneer, wege biryani, sałatka z mango czy chutney jabłkowy. W prosty sposób nauczycie się robić deser jalebi i klasyczne mango lassi.
Autor książki „Kuchnia indyjska. Wege” Tapinder Sharma pochodzi z Indii, ale od lat związany jest z Polską, gdzie mieszka i pracuje. Prowadzi sieć indyjskich restauracji, a także zajmuje się szkoleniami i kursami z zakresu kuchni indyjskiej. Jego najnowsza książka „Kuchnia indyjska. Wege” od dziś dostępna jest w księgarniach w całej Polsce.
Zobacz galerię i dowiedz się, jak zrobić pyszną domową zupę z batatów i soczewicy.