Olej lniany LenVitol – dodaj zdrowia do swoich dań

2017-11-09 9:42

Moda na ekologiczną żywność oraz trend slow food to hit 2017 roku! Powraca wiara w potęgę roślin, zwłaszcza tych, które są skarbcem witamin i wartości odżywczych. Olej lniany to prawdziwy super food i kulinarny must have. 

Olej lniany – naturalne bogactwo kwasów omega-3 [WIDEO]
Autor: mat. pras. LENVITOL Olej lniany to prawdziwy super food, warto go dodawać do codziennych posiłków.

Spis treści

  1. Olej lniany – naturalne bogactwo kwasów omega-3
  2. Zalety spożywania oleju lnianego

Trwający obecnie okres jesienno-zimowy, to czas w którym powinniśmy szczególnie pamiętać o zdrowiu swoim i najbliższych. Zbilansowana dieta pomaga w prawidłowym utrzymaniu układu odpornościowego, warto więc by na naszych stołach zagościły nie tylko smaczne, ale i bogate w składniki odżywcze potrawy. 

Dużym atutem oleju lnianego jest to, że jest jednym z najlepszych źródeł kwasów Omega-3, gdyż zawiera ich 5x więcej niż olej rzepakowy i aż 50x więcej niż oliwa z oliwek.

Olej lniany – naturalne bogactwo kwasów omega-3

Wyciskany z surowych nasion lnu, zwanych siemieniem lnianym. Znany od wieków, lecz od niedawna ponownie odkrywany i doceniany- olej lniany, bo o nim mowa, to bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. W jego naturze drzemie skarb Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Wytłaczany metodą na zimno, LenVitol® to powrót do pięknej polskiej tradycji czerpania z natury tego co najlepsze.

Zalety spożywania oleju lnianego

Spożywając olej lniany LenVitol® dostarczamy naszemu organizmowi cenne kwasy tłuszczowe omega-3 należące do Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Kwasy te pełnią wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. To właśnie ze względu na zawartość NNKT spożywaniu oleju lnianego szczególnie zaleca się:

Kobietom w ciąży;

Dzieciom – ponieważ NNKT są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci;

Osobom dbającym o utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi;

Osobom starszym;

Osobom dbającym o odpowiednią zawartość omega-3 w diecie,

Osobom stosującym dietę dr Budwig, dietę OleofarmVitum lub inną dietę, w której zalecane jest spożywanie oleju z wysoką zawartością kwasów omega-3.

W kontekście podnoszenia odporności organizmu oraz zdrowej żywności, przypominamy o oleju lnianym, który świetnie nadaje się do sałatek, pieczywa oraz dipów Olej można spożywać samodzielnie jak i dodawać do potraw. Jego wyjątkowy smak i aromat podkreślą smak wielu dań. 

 

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE