Krokieciki z orzechami - prosty sposób na pyszną przekąskę

2019-06-08 8:42

Krokieciki z orzechami - smaczne, szybkie, aromatyczne. A do tego łatwe w przygotowaniu i smakują całej rodzinie. Czego chcieć więcej?

Krokieciki z orzechami - prosty sposób na pyszną przekąskę
Autor: Shutterstock Krokieciki z orzechami - pyszne bezmięsne danie z orzechową nutą.

Do przygotowania krokiecików z orzechami potrzebujemy:

6 jajek

4 pieczarki

2 łyżki mąki

5 łyżek bułki tartej

1 łyżka posiekanej natki

1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

olej

sól i pieprz

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrac pokroić w kostkę.

Pieczarki wymieszać z natką, jajkami i orzechami. Dodać jajko, przyprawić.

Z masy uformować małe owalne krokieciki, panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce.

Smażyć na oleju na złoto.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAdrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek