Spis treści
Cafe Ballantino
Składniki:
40 ml whisky
10 ml syropu cukrowego
3 goździki
szczypta gałki muszkatołowej
3 ziarna kardamonu
Do szklanki wlej whisky i 10 ml syropu cukrowego a następnie zamieszaj.
Dodaj 3 goździki, szczyptę gałki muszkatołowej i 3 ziarna kardamonu.
Wszystko wymieszaj i dopełnij gorącą mocną kawą.
Zamieszaj przed podaniem.
Ballantea
Składniki:
40 ml whisky
20 ml syropu malinowego
10 ml soku z cytryny lub 2 plasterki cytryny
wrzątek lub herbata
Do szklanki wlej whisky i 20 ml syropu malinowego a następnie zamieszaj.
Dodaj 2 plasterki cytryny i dopełnij szklankę herbatą.
Zamieszaj przed podaniem.
Scotch Bee
Składniki:
40 ml whisky
10 ml miodu (najlepiej płynnego)
6/8 goździków
skórka z cytryny
gorąca herbata
Do szklanki wlej whisky dodaj 10 ml płynnego miodu i zamieszaj.
Następnie wrzuć goździki i skórkę z cytryny i ponownie zamieszaj.
Dopełnij gorącą herbatą.
Sprawdź także >>> Modne drinki na sylwestra i karnawał