Placki ziemniaczano-dyniowe z chrzanem
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          40 min
      
      
        
          4
      
    Placki ziemniaczano-dyniowe to pyszna i chrupiąca przekąska lub dodatek do obiadu. Chrzanowa nuta sprawia, ze placki nabierają wyjątkowego charakteru.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 700 g ugotowanych ziemniaków
- 400 g dyni
- 1 czubata łyżka tartego chrzanu
- 3 jajka
- 5 łyżek maki
- 1/2 opakowania śmietany 12%
- 1 łyżeczka kminku w ziarnach
- 1 łyżeczka curry
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki dokładnie ugnieść z jajkami i śmietaną i startą na tarce dynią. Przyprawić chrzanem, kminkiem i curry.
- Dodać mąkę, ponownie wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
- Smażyć na złoto z obu stron.
 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        