Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Cynamonowo-waniliowe racuszki z ryżu to przepis wart uwagi zwłaszcza wtedy, gdy zostanie ci ryż z obiadu. Znakomicie nada się on do przygotowania śniadania na następny dzień. Wykorzystasz resztki, a rodzina będzie z pewnością zadowolona z pysznego śniadania.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
Zobacz, gdzie warto iść do sklepu i co kupić:
SKŁADNIKI
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
 - 2 jajka
 - 2 łyżki cukru
 - 1 szklanka mleka
 - 1 szklanka mąki
 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczeia
 - cynamon
 - cukier wanilinowy
 - olej do smażenia
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z jaj, mąki, cukru i proszku do pieczenia przygotować ciasto i dodać do niego ugotowany ryż.
 - Rozgrzać tłuszcz na patelni i kłaść na nim racuchy łyżką, usmażyć z obu stron na złoto.
 - Posypać cukrem wanilinowym i cynamonem.