Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera

Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta z makreli z marchewką i kozim serem to znakomity dodatek do świeżego pieczywa.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pasty do pieczywa możemy przyrządzać praktycznie ze wszystkiego począwszy od klasycznej pasty z twarożku i jajek, a kończąc na bakłażanie, suszonych pomidorach czy cieciorce.  Podane ze świeżo upieczonym chlebem razowym będą idealną przekąską. Dziś proponujemy pastę z makreli z dodatkiem marchewki i koziego sea.

Składniki

  • 1 marchewka

  • 200 g makreli wędzonej

  • 50 g twarożku koziego

  • 1 łyżka majonezu

  • kiełki rzodkiewki

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makrele oczyszczamy z ości, i rozdrobnioną wkładamy do miseczki.

  • Dodajemy startą marchewką, ser i majonez. Mieszamy i doprawiamy.

  • Na koniec dodajemy kiełki. Smacznego.

Ocena: 4