Przepis na pastę mięsną z salami i białą kiełbasą - świetny dodatek do pieczywa

Przepis na pastę mięsną z salami i białą kiełbasą - świetny dodatek do pieczywa

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Mięsną pastę można przygotować z dowolnej wędliny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mięsną pastę do pieczywa z salami i białą kiełbasą najlepiej przygotować godzinę przed podaniem. Dzięki temu wszystkie składniki zdążą się połączyć i nabierze ona bardziej charakterystycznego smaku. 

Składniki

  • 150 g salami

  • 150 g białej kiełbasy sparzonej

  • 150 g szynki gotowanej

  • 2 ząbki czosnku

  • 300 ml śmietany kremówki

  • 200 g serka topionego

  • 1 mała cebula

  • zioła, sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebule i czosnek siekamy i smażymy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę.

  • Podsmażamy, dodajemy śmietanę, serek i doprowadzamy do rozpuszczenia się składników.

  • Doprawiamy. Studzimy i podajemy do chleba.

Ocena: 4,7