Pasta ze śledzi

Pasta ze śledzi

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta ze śledzi to pyszny dodatek do chleba. Podana z krakersami lub grzankami zamienia się w elegancką przystawkę. Prosty przepis i doskonały smak - idealna dla śledziożerców.

Składniki

  • 200 g śledzi solonych typu matjas

  • 50 g miękkiego masła

  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany

  • 1 łyżka chrzanu

  • szczypta cukru pudru

  • świeżo mielony pieprz

  • 1 jabłko, obrane, drobno starte

Przygotowanie krok po kroku:

  • Śledzie drobno posiekać, połączyć z masłem, śmietaną, chrzanem, cukrem i pieprzem (w tej kolejności).

  • Dodać jabłko, wymieszać i schłodzić w lodówce.

  • Podawać do chleba.

Ocena: 3,3