Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          10 min
      
      
        
          4
      
    Pasty twarogowe – niedrogie, błyskawiczne i smaczne. Odpowiednio podane – także efektowne! Jako przekąski podczas wieczornych posiedzeń (do piwa lub musującego wina) lub kolorowe śniadania. Proponujemy pastę z łososiem i koperkiem - aromatyczną i bardzo zdrową. Ta pasta świetnie smakuje z prosecco lub szprycerem z białego wina (z wodą gazowaną i lodem).
SKŁADNIKI
- pół kostki twarogu
- 50 g wędzonego łososia
- łyżka posiekanego koperku
- cytryna podzielona na ósemki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Składniki wymieszać, rozdrabniając łososia, ale bez ucierania na gładką masę, doprawić.
- Podawać na białym pieczywie, ozdabiać gałązką koperku i świeżo zmielonym pieprzem.
- Do każdej porcji dodać kawałek cytryny.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        