Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku - pyszne smarowidło z włoską nutą
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku zawiera dużo białka, a mało tłuszczu. Mimo to, dzięki dodatkowi pesto i suszonych pomidorów nie jest mdła, lecz smakowita i bardzo zdrowa.
SKŁADNIKI
- 100 g piersi z kurczaka
- 50 g chudego twarogu
- 20 g jogurtu naturalnego
- 20 g pesto bazyliowego
- 15 g suszonych pomidorów odsączonych z oliwy
- garść szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pokrojone na mniejsze kawałki mięso ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
- Odlać wodę i poczekać, aż mięso lekko ostygnie.
- Kurczaka i resztę składników (poza szczypiorkiem) zblendować (suszone pomidory warto wcześniej pokroić w kostkę).
- Do otrzymanej pasty dodać świeży szczypiorek i raz jeszcze wymieszać.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        