Włoskie faworki - bosko lekkie ciasteczka karnawałowe
Dietetyczna pascha wielkanocna: odchudzony przepis na paschę

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Pascha wielkanocna w wersji light ma o wiele mniej kalorii niż ta tradycyjna
Ocena: 4,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Pascha wielkanocna dietetyczna to najlepszy prezent, jaki możesz sprawić sobie na Wielkanoc. Pascha w wersji light pozwoli ci bowiem odejść od stołu z czystym sumieniem. Po takim deserze na pewno nie przytyjesz.
Składniki
300 gram serka homogenizowanego naturalnego
1 łyżka stołowa żelatyny
pół laski wanilii
25 gram rodzynek
25 gram migdałów
25 gram suszonych moreli
skórka pomarańczy
Przygotowanie krok po kroku:
Żelatynę namocz w 25 ml gorącej wody i mieszaj do momentu, aż się rozpuści. Odstaw do wystygnięcia.
Z przekrojonej laski wanilii wydłub czarne ziarenka. Następnie posiekaj bakalie. Całość wsyp do serka homogenizowanego i dokładnie wymieszaj. Do tak powstałej masy dodaj żelatynę.
Szklaną miseczkę wyłóż gazą. Na jej dno możesz wsypać trochę ulubionych bakalii. Następnie całą miseczkę wypełnij przygotowaną wcześniej masą. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Kiedy wyjmiesz paschę z lodówki, przykryj ją talerzykiem, odwróć do góry dnem i zdejmij miseczkę. Gotową paschę udekoruj owocami, bakaliami i startą skórką pomarańczy.