Mizeria po ukraińsku

2021-04-12
redakcja
Mizeria po ukraińsku
Autor: Shutterstock
łatwy
15 min
4

Troszkę inna wersja mizerii. Smak ogórków ze śmietaną w ukraińskiej mizerii urozmaicono za pomocą szczypiorku, dymki i soku z cytryny. Warto wypróbować tę wersję, dla niektórych może okazać się ulubioną.

SKŁADNIKI

  • 3 świeże ogórki wężowe
  • pęczek dymki
  • 6 łyżek śmietany
  • sok z połówki cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ogórki dokładnie umyj i osusz. Razem ze skórką pokrój na cienkie plasterki.
  • Dymki opłucz i pokrój w plasterki. Zieloną część pokrój na kawałki.
  • Śmietanę przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sosem ogórki.
  • Na wierzchu posyp szczypiorkiem.
Cudowne ogórki – czy warto je jeść, co z nich zrobić?
redakcja