Naleśniki z chińskim farszem - tradycja z nutą Orientu
Egzotyczne naleśniki z bananami i wiórkami kokosowymi

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Egzotyczne naleśniki z bananami i wiórkami kokosowymi to śniadanie, które wprawia w dobry nastrój.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Te egzotyczne naleśniki smakują jak słoneczny poranek w tropikach. Ciasto jest lekkie i delikatne a nadzienie kremowe, delikatne, ze słodka nutą bananów i intensywnie pachnącym kokosem. Tropikalny raj na słotne polskie poranki.
Składniki
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 g masła
jajko
sól
2 banany
2 łyżki wiórków kokosowych
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
Przygotowanie krok po kroku:
Banany obieramy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z wiórkami i jogurtem. Odstawiamy do lodówki.
Składniki ciasta miksujemy i odstawiamy na pół godziny, po tym czasie smażymy cienkie placki.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i podajemy ciepłe.