Makaron z pesto pietruszkowym: przepis na szybkie danie

Makaron z pesto pietruszkowym: przepis na szybkie danie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Wystarczy ugotować makaron wymieszać z pesto pietruszkowymi i gotowe!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Makaron z pesto pietruszkowym to świetny pomysł na danie na szybko. Prosty przepis na pastę z natki pietruszki i migdałów  jest  zgodny z zasadami chińskiej kuchni pięciu przemian. Pietruszkowo-migdałowe pesto smakuje wyśmienicie. Wypróbujcie przepis na makaron z odżywczym pietruszkowym pesto. 

Składniki

  • 40 dag makaronu 

  • 4 dag obranych migdałów

  • 4 pęczki natki pietruszki

  • 3 duże ząbki czosnku

  • 150 ml oliwy lub oleju z pierwszego tłoczenia

  • 1/2 łyżeczki soli

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Natkę opłucz, otrzep z wody.

  • Migdały upraż na suchej patelni.

  • Wszystkie składniki zmiksuj w malakserze na jednolitą masę.

  • Ugotuj makaron, odcedź, wymieszaj z pesto.

  • Danie można posypać startym parmezanem lub innym twardym, dojrzałym serem.

Ocena: 4,3