Domowy napój cytrynowy jak sprite - podajemy sprawdzony przepis
Koktajl ze szpinaku i banana z ostropestem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Koktajl polecany jest zwłaszcza na letnie dni
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 5 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Przepis na koktajl idealny zwłaszcza na letnie dni. Banan, seler, szpinak i gruszka dostarczają potasu, a dodatek mielonego ostropestu wspomaga wątrobę i odtruwa organizm.
Składniki
100 g młodego szpinaku
łyżka zmielonego ostropestu
banan
3 łodygi selera naciowego
gruszka
szklanka wody
Przygotowanie krok po kroku:
Gruszkę pozbaw gniazda nasiennego i pokrój na mniejsze kawałki.
Banana obierz ze skórki.
Seler naciowy pokrój na centymetrowe kawałki.
Szpinak opłucz i odwiruj w wirówce do sałaty albo kup w supermarkecie już umyte liście.
Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym i zmiksuj na gładki napój.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska