Koktajl ze szpinaku i banana z ostropestem

Koktajl ze szpinaku i banana z ostropestem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Koktajl polecany jest zwłaszcza na letnie dni

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Przepis na koktajl idealny zwłaszcza na letnie dni. Banan, seler, szpinak i gruszka dostarczają potasu, a dodatek mielonego ostropestu wspomaga wątrobę i odtruwa organizm.

Składniki

  • 100 g młodego szpinaku

  • łyżka zmielonego ostropestu

  • banan

  • 3 łodygi selera naciowego

  • gruszka

  • szklanka wody

Przygotowanie krok po kroku:

  • Gruszkę pozbaw gniazda nasiennego i pokrój na mniejsze kawałki.

  • Banana obierz ze skórki.

  • Seler naciowy pokrój na centymetrowe kawałki.

  • Szpinak opłucz i odwiruj w wirówce do sałaty albo kup w supermarkecie już umyte liście.

  • Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym i zmiksuj na gładki napój.

Przepis opracowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,5