Potrawka z indyka z cukinią i selerem naciowym

Potrawka z indyka z cukinią i selerem naciowym

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Potrawka z indyka z cukinią i selerem naciowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Potrawka z indyka z cukinią i selerem naciowym to łatwe w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Jest bardzo pożywne, dostarcza wielu składników odżywczych, a niewielu kalorii. To świetny obiad dla dbających o linię.

Składniki

  • 1 kg mięsa z udźca z indyka

  • 1 l bulionu drobiowego

  • 3 cukinie

  • 6 ziemniaków

  • 2 cebule

  • 4 marchewki

  • 3 łodygi selera naciowego

  • 1 łyżka świeżego tymianku

  • 1 liść laurowy

  • 0,5 pęczka natki pietruszki

  • 2 łyżki oleju

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mięso pokroić w niedużą kostkę i mocno podpiec na łyżce oleju.

  • Warzywa (bez ziemniaków i cukinii) obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na reszcie oleju.

  • Połączyć mięso z warzywami, przyprawić, zalać bulionem i gotować 45 min na niewielkim ogniu.

  • Po tym czasie dodać obrane i pokrojone ziemniaki i cukinię i gotować jeszcze 15 min. Podawać posypane posiekaną natką.

Ocena: 5