Karkówka w cebuli: poznaj przepis na soczystą wieprzowinę duszoną w sosie
Roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole - przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Przepyszne danie na niedzielny obiad.
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Pomysł na smaczny i szybki obiad: roladki z indyka nadziewane pastą z suszonych pomidorów z guacamole.
Składniki
pierś indyka
pół słoika suszonych pomidorów w zalewie
ząbek czosnku
sól
pieprz
suszony tymianek
dwa miękkie owoce awokado
sok z limonki
pół małej cebuli
łyżka oliwy
Przygotowanie krok po kroku:
Pierś z indyka dzielimy na cztery części, każdą delikatnie rozbijamy.
Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem z każdej strony.
Suszone pomidory miksujemy z czosnkiem.
Uzyskaną pastą smarujemy piersi po jednej stronie.
Następnie rolujemy je i związujemy nitką albo spinamy wykałaczką.
Awokado obieramy i usuwamy pestkę.
Miksujemy miąższ z cebulą, sokiem z limonki, solą i oliwą. Jeżeli lubimy ostre smaki możemy dodać odrobinę chilli lub tabasco.
Roladki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut.
Najlepiej podawać z ryżem lub pure z ziemniaków i sałatką z sezonowych warzyw.