Jak gotować fasolę? Czy zawsze należy moczyć fasolę i odlewać wodę?
Zupa krem ze szparagów - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Zupa krem ze szparagów najlepiej smakuje latem.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Zupa krem ze szparagów to fantastyczny pomysł na letni obiad. Smakuje wyśmienicie i jest zdrowa i odżywcza. Przepis przygotowal8i specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.
Składniki
100 g szparagów
30 g jogurtu naturalnego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
200 ml wody
2 łyżki pestek dyni
wegeta naturalna/pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Odłamać zdrewniałe końce szparagów, obrać ze skórki i odciąć główki. Zagotować wodę i wrzucić do wrzątku łodygi szparagów.
Gotować około 7 minut. Następnie wrzucić do łodyg główki szparagów i gotować jeszcze 7 minut.
Dodać oliwę, wegetę i wszystko zmiksować.
Podawać z jogurtem naturalnym, posypane pieprzem i pestkami dyni.