Zupa bazyliowa - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Zupa bazyliowa
Autor: Shutterstock Zupa bazyliowa ma piękny kolor i intensywny smak.
łatwy
30 min
4

Zupa bazyliowa jest niezwykle wyrazista w smaku, a jednocześnie bardzo świeża i lekka. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i odżywcza. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 280 kcal.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Bazylię posiekać. Czosnek rozdrobnić przez praskę.
  • Do gorącego bulionu wrzucić pozostałe składniki oprócz bazylii i gotować około 10-15 min.
  • Po tym czasie dodać bazylię i gotować kolejne 3-4 minuty. Zupę zmiksować na krem.