Krem oliwkowy z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Krem oliwkowy
Autor: Shutterstock Krem oliwkowy to bardzo smaczna i pożywna zupa w śródziemnomorskim stylu.
łatwy
20 min
4

Krem oliwkowy to bardzo łatwa w przygotowaniu zupa na bazie bulionu i kolorowych oliwek. Przepis na tę oryginalną zupę przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Porcja dostarcza 230 kcal.

SKŁADNIKI

  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 50 g oliwek czarnych/zielonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 ziemniak
  • 2 łyżki śmietany 12%


PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Bulion zagotować, a czosnek posiekać.
  • Ziemniaka pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu. Gotować 10 min.
  • Po tym czasie dodać oliwki i czosnek.
  • Całość zblendować na krem, doprawić. Przystroić śmietaną