Puree ziemniaczane zapiekane z tartym serem: łatwy przepis na wczorajsze ziemniaki
Brązowy ryż z prażonymi owocami z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Brązowy ryż z prażonymi owocami to smaczne danie obiadowe na słodko.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 1 OSÓB
Brązowy ryż z prażonymi owocami to znakomity pomysł na lekkie, letnie danie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 300 kcal.
Składniki
40 g brązowego ryżu
1 nektarynka
1 plaster dojrzałego mango
2 łyżki jogurtu naturalnego
opcjonalnie ½ łyżeczki miodu/syropu klonowego
½ łyżki cynamonu
ziarna z ½ laski wanilii
Przygotowanie krok po kroku:
Ryż ugotować w szklance wody ok. 30 - 40 min (do całkowitego wchłonięcia wody).
Owoce pokroić w kostkę, dodać cynamon, wanilię i prażyć w garnku z odrobiną wody.
Mus podawać z ryżem. Na koniec danie polać jogurtem naturalnym.