Rolada biszkoptowa z musem jabłkowym - efektowna i prosta do zrobienia
Jak zrobić domowy budyń?

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Domowy budyń jest łatwy do przygotowania.
Ocena: 4,5
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Domowy budyń nie ma w sobie chemii, jest pożywny i bardzo smaczny. Wcale nie jest trudno go zrobić. Zobacz, jak łatwo Przygotować domowy budyń bez konserwantów i polepszaczy smaku.
Składniki
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
szczypta cukru
1 żółtko
Przygotowanie krok po kroku:
Mleko z półtorej szklanki ugotować z masłem i cukrem w rondelku, cały czas mieszając.
Resztę mleka wymieszać żółtkiem oraz mąką ziemniaczaną i pszenną.
Wlać do gotującej się zawartości rondelka.
Gotować jeszcze kilka minut, energicznie mieszając.
Nałożyć do półmisków.
Domowy budyń jest idealną przekąską dla dzieci. Nie jest wcale trudniejszy w przygotowaniu niż ten ze sklepowej półki, a co najważniejsze nie m w nim ani krztyny chemii. Możemy do niego dodać szczyptę kakao, cukru waniliowego albo sok domowej roboty, żeby zmienić smak budyniu.