Pstrąg faszerowany z grilla
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Ryby z grilla nabierają szczególnego smaku. Sprawdź, jak przygotować faszerowanego pstrąga na grillu.
SKŁADNIKI
- 4 pstrągi
- 4 plasterki cytryny ze skórką
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 4 plasterki boczku
- 4 gałązki natki pietruszki
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sprawione pstrągi nacieramy w środku solą, pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
- Do wnętrza każdej ryby wkładamy po plasterku boczku, plasterku cytryny, cebuli, kilka pasków papryki, strużynie masła i natce pietruszki.
- Ryby zawijamy w folię aluminiową i układamy na mocno rozgrzanym grillu.
- Po 20 minutach przekładamy na drugą stronę i odsuwamy nieco na bok grilla na kolejne 10 minut.