Marynata do mięsa z czarnuszką: oryginalny przepis

Marynata do mięsa z czarnuszką: oryginalny przepis
Autor: ThinkStockPhotos Marynata do mięsa z czarnuszką to oryginalny przepis i bardzo smaczny przepis
łatwy
5 min
4

Czarnuszka robi coraz większą karierę w kuchni - kupujemy już nie tylko pieczywo nią posypane, ale samodzielnie chcemy ja stosować do przygotowywania potraw. Ze względu na swój dośc zdecydowany smak i aromat czarnuszka wybitnie pasuje do dań wytrawnych - nie tylko pieczywa, ale też do mięs. Podajemy przepis na marynatę do mies z czarnuszką.

SKŁADNIKI

  • 1 łyżka zmielonej czarnuszki
  • 1 łyżka keczupu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Tak przygotowaną marynatą smarujemy wcześniej lekko obgotowane żeberka (lub inne mięso) i odstawiamy do lodówki na godzinę.
  • Mięso pieczemy na grillu, możemy przed samym pieczeniem ponownie je posmarować marynatą.
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej