Puree ziemniaczane zapiekane z tartym serem: łatwy przepis na wczorajsze ziemniaki
Egzotyczne szaszłyki z nutą owocową

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Szaszłyki z dodatkiem curry i brzoskwiń mają oryginalny egzotyczny smak.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 40 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Wieprzowe szaszłyki z owocową nutą zyskują egzotyczny wyraz dzięki dodatkowi curry. Wypróbuj nasz przepis na egzotyczne szaszłyki z dodatkiem owoców.
Składniki
60 dag schabu bez kości
2 banany
puszka brzoskwiń
1 cebula
2 łyżeczki przyprawy curry
sól
pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Otworzyć puszkę brzoskwiń i odsączyć je z zalewy, następnie pokroić owoce w grubą kostkę.
Schab umyć i pokroić na małe kawałki. Mięso umieścić w misce i dodać curry, pieprz i sól oraz zalewę z brzoskwiń, około pół szklanki. Schab w zalewie odstawić do lodówki na minimum 6 godzin.
Obrać banany i pokroić na grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w plasterki.
Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian: kawałki brzoskwiń, plastry banana, schab i cebulę.
Szaszłyki piec na dobrze rozgrzanym grillu lub w piekarniku, przez około 20 minut obracając i polewając zalewą z curry.