Comber z królika na melonowym carpaccio: przepis

Comber z królika na melonowym carpaccio: przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Comber z królika to pyszne danie z dziczyzny, które swoją lekkością i aromatem zachwyci wszystkich. Doskonale komponuje się z melonowym carpaccio. Sprawdź, jak przygotować ten niezwykły przysmak.

Składniki

  • 300g combra z królika

  • 1/2 melona

  • 50 g gorzkiej czekolady

  • 100g śmietanki 18%

  • 50 ml brandy

  • 2 łyżki oliwy

  • chili

  • pieprz kolorowy

  • rozmaryn

  • sól morska

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mięso z królika dopraw solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstaw na 2 godz.

  • Czekoladę rozpuść w śmietance, dodaj łyżeczkę chili, brandy, gotuj kilka minut do uzyskania konsystencji sosu.

  • Pod koniec doprawi kolorowym pieprzem i morską solą.

  • Królika smaż kilkanaście minut na ryflowanej patelni.

  • Podawaj na cienkich plastrach melona.

Ocena: 0