Placki z porów i komosy ryżowej

2021-03-29
Placki z porów i komosy ryżowej
Autor: Shutterstock Placki z porów i komosy ryżowej to aromatyczna propozycja na bezmięsny obiad.
łatwy
60 min
4

Smaczne, warzywne placki przygotowuje się szybko, a jeszcze szybciej zjada. Mogą stanowić danie główne lub dodatek do mięs. Wypróbuj przepis na placki z porów i komosy ryżowej.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Komosę ryżową gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
  • W tym czasie czyścimy i obieramy warzywa. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, a białe części porów drobno siekamy. Oczyszczone warzywa smażymy na małym ogniu, aż lekko zmiękną.
  • Do roztrzepanych jajek dodajemy komosę, przesmażone warzywa, posiekaną natkę oraz mąkę i tartą bułkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
  • Racuchy smażymy z obu stron na oliwie. Podajemy z sosem kaparowym.