Cukinia gotowana na parze - dietetyczny dodatek do obiadu
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          10 min
      
      
        
          4
      
    Gotowanie warzyw na parze, to jeden z najzdrowszych i najbardziej dietetycznych sposobów ich podania. Cukinia jest wyjątkowo wdzięcznym warzywem do takiego sposobu obróbki, gdyż robi się błyskawicznie, jest soczysta i miękka, a z dodatkiem ziół i jogurtu będzie stanowiła doskonały dodatek do obiadu lub do grillowanych mięs lub ryb.
Suszarka do włosów, ekspres do kaw, szczoteczka do zębów w okazyjnych cenach. Szczegółów szukaj na stronie Philips kody rabatowe.
SKŁADNIKI
- 4 małe cukinie
- jogurt 0 proc. tłuszczu
- łyżka oliwy
- 2 łyżki musztardy
- łyżka posiekanych ziół (natka pietruszki, koperek, estragon)
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cukinie umyj i bez obierania pokrój w krążki grubości ok. 1 cm. Ułóż je na wkładce do gotowania na parze i gotuj 10 minut.
- Jogurt wymieszaj z oliwą, musztardą, posiekanymi ziołami. Sos przypraw solą i pieprzem.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        