PASTA BOX na walentynki: najlepszy pomysł co ugotować na kolację dla dwojga

PASTA BOX na walentynki: najlepszy pomysł co ugotować na kolację dla dwojga

Autor Zdjęcia: Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska

Różowe ravioli uwiedzie każdego

Nie umiesz gotować, a chcesz zaimponować wybrance lub wybrankowi. PASTA BOX z warszawskiej Focaccia Ristorante to najlepszy pomysł na kolację dla dwojga. Szef Kuchni Focaccia Ristorante wyręczy Cię i zadba o wszystkie składniki. Zawsze świeże i pyszne. Tobie pozostaje tylko podgrzać dostarczony makaron i sos. Gotowe! Nie wierzycie? Redaktorki Beszamel.pl sprawdziły to na sobie i swoich bliskich. To naprawdę łatwe! I taki pyszne!

PASTA BOX - pudełko

Słynne pasty z Focaccia Ristorante

Włoska pasta, czyli makaron z sosem, to słynne danie kuchni Focaccia Ristorante. Ręcznie robiony makaron, genialny sos ze świeżych składników najwyższej jakości i wysoki serwis to wizytówka warszawskiej restauracji. Goście, którzy raz spróbowali pysznych makaronów, wracają tu ponownie. 

Pandemia zmusiła restaurację do pracy na innych zasadach. Niestety włoska pasta to delikatna materia. Gorący makaron zapakowany na wynos po drodze rozmięka. Kiedy już dotrze do klienta w niczym nie przypomina restauracyjnego pierwowzoru.

Dlatego Focaccia Risotrante postanowiła dostarczać swoje wybitne pasty w formie półproduktu zapakowanego w sprytne pudełko. I to jest strzał w dziesiątkę!

Jak zrobić pięciogwiazdkowy makaron?

PASTA BOX z Focaccia Ristoratne to okazja by podać w domu posiłek o jakości pięciogwiazdkowej restauracji. Wystarczy zamówić przez stronę PASTA BOX ulubiony makaron, a w przeciągu 2 godzin pudełko ze smakołykami jest pod Waszymi drzwiami. Dlaczego trzeba czekać, aż 2 godziny? Bo  makaron oraz składniki sosu są przygotowywane specjalnie na Wasze zamówienie. Bardziej świeżo nie można. W domu wystarczy tylko podgrzać i połączyć składniki. To nic trudnego. Do każdego pudełka dołączona jest sprytna ściągawka. Zobaczcie poniżej, jak sobie poradziłyśmy.

Pasta Box - ravioli

Różowe ravioli

Beszamel.pl wypróbował zachwycające różowe ravioli nadziewane ragout cielęcym. Forma, kolor, tekstura i wreszcie smak, są absolutnie fantastyczne. Idealnie zlepiony pierożek ravioli. Nadzienie soczyste i szalenie mięsne. Do tego wręcz niebiański sos truflowy. Kolorowe dodatki: radośnie zielone pesto, purpurowa cebula marynowana i prażone orzeszki piniowe. Dbałość Szefa Kuchni o szczegóły rozczuliła nas. Jednak najważniejszy jest smak. A to danie jest wyrafinowane i bardzo smaczne. Przyznamy się otwarcie, wylizałyśmy talerz do czysta... Zobacz poniżej galerię zdjęć krok po kroku jak przygotować to wykwintne danie.

Pasta Box - spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Niby nie ma spaghetti a la bolognese nic trudnego... Jednak przyznaj szczerze, kiedy jadłaś, jadłeś, ręcznie robione spaghetti? Kiedy ktoś za Ciebie ugotował pomidorowy sos mięsny, pomyślał o wszystkich dodatkach? My odtwarzając spaghetti bolognese, naprawdę czułyśmy się zaopiekowane przez  Szefa Kuchni Focaccia Ristorante. Wystarczyło podgrzać sos, dodać ugotowany już makaron, wymieszać i hop na talerz! Zresztą zobacz galerię zdjęć krok po kroku jak przygotować spaghetti bolognese z Pasta Box. Proste i efektowne! 

Na zakończenie

Warto na koniec dodać, że wszystkie części opakowania można segregować. Oddzielnie kartony i papierowe pudełka oraz plastikowe woreczki i pokrywki. Miło, że pomyślano również o tym. 

Ocena: 4,5
Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl. Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Autorka książki "Dzieje łakomstwa i obżarstwa" (wyd. Harde, 2019), współautorka "Królestwa zup" (wyd. Harde, 2019).