Huel na nowo definiuje przyszłość żywności
Huel wprowadził na rynek nową linię Hot & Savoury z posiłkami instant. Bazując na sukcesie flagowych produktów marki, którymi są słodkie szejki, firma zaprezentowała ciepłe i wytrawne dania, których przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut. Wystarczy je po prostu wymieszać z wrzącą wodą. Każdy z nich zawiera pełnowartościowe i naturalne składniki, w tym 24 gramy białek roślinnych oraz wszystkie 26 niezbędnych witamin i minerałów.
Huel Hot & Savoury dostępny jest w dwóch smakach: tajskie zielone curry i pomidor z ziołami. To rozwiązanie dla tych, którzy szukają pożywnego posiłku, który będzie łatwy w przygotowaniu i przystępny cenowo. Ten w 100% wegański posiłek ma bogaty smak i jest niedrogi.
Każde opakowanie Huel Hot & Savoury zawiera 7 sugerowanych posiłków po 400 kcal, każdy z nich w cenie 11,42 zł, choć ze względu na formę dania dawkowanie mniejszych lub większych porcji wg indywidualnych potrzeb klienta jest łatwe. Smaczne receptury zostały przygotowane z naturalnych składników, takich jak quinoa, ryż i soczewica, które po włożeniu do miski i wymieszaniu z wrzątkiem są gotowe do spożycia w mniej niż 5 minut.
Innowacja żywnościowa Huel pojawia się, gdy konsumenci muszą zadbać o lepsze odżywianie. Dwie trzecie Brytyjczyków zmaga się z nadwagą lub otyłością, a badania wskazują, że ludzie cierpiący na te schorzenia mają większe prawdopodobieństwo zachorowania na COVID-19 z poważnymi powikłaniami [1].
Dodajmy do tego niedawne badanie przeprowadzone przez Huel, które wykazało, że 49 procent Brytyjczyków przyznało się do przybrania na wadze podczas lockdownu. Głównym powodem było przejadanie się i dokonywanie złych wyborów żywnościowych [2]. To pokazuje wielkość wyzwania, jeśli chodzi o osiągnięcie zdrowej, zrównoważonej diety.
Huel Hot & Savoury pomaga rozwiązać ten problem, ponieważ każda porcja dostarcza organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje, w tym odpowiednich składników odżywczych i zalecanych kalorii, które mogą być łatwo dostosowane do potrzeb każdego klienta.
1] PHE (25 lipca) - Nadwaga może zwiększyć ryzyko poważnej choroby i śmierci z powodu COVID-192] Dane zostały przeprowadzone wśród 2 020 pracujących w Wielkiej Brytanii osób dorosłych z Mortar London, i miały miejsce od piątku 31 lipca do środy 5 sierpnia 2020 roku.