Co to jest fondue czekoladowe? Przepis na fondue z czekolady
Klasyczne kokosanki: przepis na ciasteczka kokosowe

Autor Zdjęcia: Archiwum
Ocena: 4,5
Poziom: ŁATWY
Czas: 35 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Klasyczne kokosanki to najpopularniejsze ciastka kokosowe. Wbrew pozorom są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Ich chrupiąca skórka i lekko ciągnące się wnętrze oraz kokosowo-cytrynowy aromat będą najlepszą nagrodą za chwilkę pracy w kuchni. Należy zastanowić się, czy nie podwoić składników, ponieważ taki kokosowy smakołyk na pewno szybko zniknie z talerza. Wypróbuj przepis na klasyczne kokosanki.
Składniki
4 białka
1 szklanka cukru
30 dag wiórków kokosowych (np. Bakalland)
starta skórka z cytryny
Przygotowanie krok po kroku:
Białka należy ubić dokładnie, w trakcie ubijania dodać cukier.
Pod koniec ubijania dodać wiórki kokosowe i skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na natłuszczoną blachę nakładać łyżeczką i formować stożki.
Piec około 25 minut w temperaturze 160-170°C.