Tydzień Polski w Lidlu od 3 listopada

2016-10-27 16:37

Wędliny, nabiał i dorodne owoce to znaki rozpoznawcze kuchni polskiej. Od 3 listopada Lidl zamieni się w prawdziwe centrum rodzimych smaków. Tydzień Polski stanowi świetną okazję, by kupić pyszne wędliny, sery, ryby z polskich stawów czy przetwory owocowe.

Tydzień Polski w Lidlu od 3 listopada
Autor: thinkstockphotos.com Znakomite wędliny to jeden ze znaków rozpoznawczych kuchni polskiej

Tydzień Polski w Lidlu rozpocznie się 3 października. Na klientów będzie czekać wiele rodzimych przysmaków:

Ryby: świeże słodkowodne z polskich stawów, takie jak amur, karp czy jesiotr. Nie może także zabraknąć śledzi. Do kupienia będą śledziki krojone w wersji z cebulą albo żurawiną.

Wędliny: soczysta szynka z pieca, kiełbasa krucha z galaretką czy kiełbasa piecówka z szynki. W Lidlu będzie można kupić również pyszne pasztety – z cielęciną albo indykiem z polskiego chowu.

Nabiał: świeże mleko, a do tego pyszne sery, jak żółty szlachecki z Mazur i Warmii.

Soki owocowe: 3-litrowy, naturalnie mętny sok z polskich owoców to potężna dawka witamin bez ulepszaczy smakowych. Dostępne będą 4 warianty: jabłko z wiśnią, jabłko z gruszką, jabłko z aronią oraz jabłko z czarną porzeczką.

Polskie słodkości: również miłośnicy słodkich łakocie znajdą coś dla siebie. Warto zwrócić uwagę na Dobromiejskie śliwki w czekoladzie oraz oblane lukrem rogale Królewskie.

źródło: mat. prasowe Lidl