Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami

Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami

Autor Zdjęcia: materiały prasowe Knorr

Sałatka szpinakowa z truskawkami - lekka, zdrowa i ciekawa w smaku

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sezon na truskawki sprzyja eksperymentom. Może warto wypróbować przepis na sałatkę szpinakową z truskawkami? Do smaku dorzuć prażone migdały i zalej sosem winegret. Mmm palce lizać!

Składniki

  • 40 dag truskawek

  • 35 dag świeżych liści szpinaku

  • 10 dag migdałów

  • Sos sałatkowy włoski Knorr

  • 2 łyżki octu balsamicznego

  • Łyżeczka musztardy

  • Sok z pomarańczy

  • Sok z połowy cytryny

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek

  • Bulwa kopru włoskiego

  • Czarny pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Umyj i osusz liście szpinaku.

  • Umyj i osusz truskawki, pokrój je w kostkę.

  • Bulwę kopru włoskiego pokrój w cienkie plasterki i zamarynuj w Sosie sałatkowym Włoski Knorr, przygotowanym według przepisu.

  • Na rozgrzanej patelni upraż na złoto migdały.

  • Wymieszaj wszystkie składniki, dekorując prze podaniem kawałkami truskawek.