Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami

Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami

Autor Zdjęcia: materiały prasowe Knorr

Sałatka szpinakowa z truskawkami - lekka, zdrowa i ciekawa w smaku

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sezon na truskawki sprzyja eksperymentom. Może warto wypróbować przepis na sałatkę szpinakową z truskawkami? Do smaku dorzuć prażone migdały i zalej sosem winegret. Mmm palce lizać!

Składniki

  • 40 dag truskawek
  • 35 dag świeżych liści szpinaku
  • 10 dag migdałów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • Łyżeczka musztardy
  • Sok z pomarańczy
  • Sok z połowy cytryny
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • Bulwa kopru włoskiego
  • Czarny pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Umyj i osusz liście szpinaku.

  • Umyj i osusz truskawki, pokrój je w kostkę.

  • Bulwę kopru włoskiego pokrój w cienkie plasterki i zamarynuj w Sosie sałatkowym Włoski Knorr, przygotowanym według przepisu.

  • Na rozgrzanej patelni upraż na złoto migdały.

  • Wymieszaj wszystkie składniki, dekorując prze podaniem kawałkami truskawek.